Behandelingen

Fysiotherapie

U kunt bij KBC Haaglanden natuurlijk terecht voor algemene fysiotherapie wanneer u klachten aan het bewegingsapparaat heeft. Wij behandelen, begeleiden en adviseren u, zodat u zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt hervatten. Samen werken we aan de verbetering van uw aandoening en streven we ernaar nieuwe klachten te voorkomen. Wanneer u een blijvende beperking heeft begeleiden wij u in het leren hier (nog) beter mee om te gaan.

Sportfysiotherapie

KBC Haaglanden heeft een grote affiniteit met sport en werkt samen met verschillende Haagse sportverenigingen. U bent bij ons van harte welkom met blessures die u heeft opgelopen tijdens het sporten of met blessures die u juist hinderen bij het beoefenen van uw sport. Wanneer u bij ons komt stellen wij allereerst een zorgvuldige diagnose. Wij zijn gespecialiseerd in sportspecifieke bewegingsanalyses zoals loop- en fietsanalyses. Met behulp van digitale opnametechnieken kunnen wij u gericht advies geven over bijvoorbeeld het aanpassen van sporttechnieken en/of materiaal zoals schoenen. Naast behandelen adviseren wij u bovendien over het vóórkomen van een volgende blessure. Ook wanneer u niet goed weet welke sport bij u past, bijvoorbeeld omdat u een handicap heeft, kunt u bij KBC Haaglanden terecht voor een goed advies.

Manuele therapie

Eric Bakker is KBC's manueel therapeut. De werking van manuele therapie wordt wetenschappelijk ondersteund. Eric Bakker ontwikkelde een werkzame techniek voor de behandeling van een tenniselleboog. Voor deze specifieke methode vonden veel (top)sporters inmiddels hun weg naar onze praktijk. Manuele therapie laat gewrichten beter functioneren en zorgt voor een verbetering van houding en bewegingsvrijheid. Daarnaast krijgt u instructies, adviezen en inzicht in gezond bewegen. 

Medische trainingstherapie

KBC Haaglanden heeft een grote oefenzaal met fitnessapparatuur. Hier wordt, onder begeleiding, door een deel van onze patiënten getraind. Medische trainingstherapie (MTT) is fysiotherapie waarbij de nadruk ligt op oefenen en trainen en waarbij de algehele en lokale conditie wordt verhoogd. MTT is voor iedereen geschikt die gericht en gecontroleerd wil gaan bewegen. MTT is in het bijzonder geschikt voor:

  • Langdurige klachten aan het houdings- bewegingsapparaat
  • Na verschillende orthopedische operaties
  • Longaandoeningen
  • Hartaandoeningen
  • Vaataandoeningen
  • Diabetes Mellitus
  • Overgewicht
  • Conditie verbetering tijdens of na chemotherapie

Revalidatie na een voorste kruisband reconstructie

KBC Haaglanden is gespecialiseerd in revalidatie na een voorste kruisband reconstructie. Veel patiënten uit omliggende ziekenhuizen weten ons te vinden. In deze folder leest u meer over ons revalidatie traject. 

Revalidatie na een meniscustransplantatie

KBC Haaglanden biedt gespecialiseerde begeleiding bij de revalidatie na een meniscustransplantatie. Deze bijzondere ingreep wordt in het Medisch Centrum Haaglanden uitgevoerd door orthopedisch chirurg Dr. Ewoud van Arkel. Op de website www.meniscustransplantatie.nl vindt u meer informatie over deze knieoperatie.

Coaching

KBC Haaglanden biedt professionele coaching bij revalidatie en re-integratietrajecten. 

Welkom bij KBC Haaglanden Fysiotherapie

Welkom in onze praktijk voor (sport) fysiotherapie en manuele therapie. KBC Haaglanden is een praktijk waar goede begeleiding en persoonlijke aandacht voorop staan. Wij werken volgens het concept Evidence Based Practice waardoor u verzekerd bent van de best mogelijke zorg.

Lees meer

Maak direct een afspraak

Soms is het erg druk in de praktijk en lukt het ons niet om de telefoon meteen te beantwoorden. Spreek dan even uw nummer in op onze voicemail, dan bellen we u zo snel mogelijk terug.

Routeplanner