KBC HAAGLANDEN BLIJFT TIJDENS DE HARDE LOCKDOWN T/M 19 JANUARI GEWOON GEOPEND !!!

Nieuwsbericht - Coronavirus

Wij nemen alle voorgeschreven maatregelen van het RIVM uiterst serieus.

Waar mogelijk maken wij met u een afspraak voor een (beeld) telefonisch consult.
Wanneer behandeling in de praktijk nodig is houden wij ons strikt aan alle geldende voorschriften.
Hou voor actueel nieuws omtrent ons openingsbeleid onze website, Facebook- of Instagrampagina in de gaten.
Samen komen we deze moeilijke tijd te boven, u kunt op ons rekenen!

Vriendelijke groet, het KBC team

Kwaliteit

Tot ver in de vorige eeuw werd blind vertrouwd op de ervaring en het gezag van medici. Gelukkig is dat vandaag de dag anders. Tegenwoordig worden bestaande en nieuwe interventies onderzocht volgens epidemiologische methoden. Een therapie is daarbij pas werkzaam als aangetoond kan worden dat deze het beter doet dan een placebo.

KBC Haaglanden werkt daarom volgens de principes van Evidence Based Practice (EBP). Dit betekent dat de methoden en technieken die wij gebruiken wetenschappelijk onderbouwd zijn. Trendy maar niet-bewezen behandelmethoden zoals Dry needling of Triggerpoint therapie, Kinesiotape en Shock Wave Therapie, bieden wij daarom niet aan. Wij willen u helpen met de best beschikbare zorg.

 
EBP wil zeggen dat er per patiënt, per klacht gezocht wordt naar de best mogelijke behandeling. De wensen en verwachtingen van de patiënt staan hierbij voorop. Daarnaast spelen de kennis en ervaring van de behandelaar een belangrijke rol. Ten slotte wordt er gezocht naar het beste bewijs dat vanuit systematisch onderzoek over de aandoening beschikbaar is.

 

Onderzoek beperkt zich niet alleen tot therapieën. Om een (sport) blessure te voorkomen is het bijvoorbeeld belangrijk om de risicofactoren voor die blessure te herkennen.

De resultaten van onderzoeken worden gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften. Op deze manier ontwikkelen (para)medici nieuwe richtlijnen en dragen ze bij aan kwaliteitsverbetering in de zorg. KBC Haaglanden onderscheidt zich van andere praktijken die evidence based werken door EBP niet alleen toe te passen maar door ook zelf evidence te maken. Hier leest u publicaties waarmee therapeuten van KBC Haaglanden hebben bijgedragen aan de kwaliteitsverbetering van de zorg.

KBC Haaglanden zet zich met volle overtuiging in voor de verdere ontwikkeling van EBP onder (para)medici. Het ontwikkelen en doceren van (wetenschappelijk) onderwijs zoals epidemiologie, en het begeleiding van masterthesis en proefschriften zijn daarbij belangrijk.

Welkom bij KBC Haaglanden Fysiotherapie

Welkom in onze praktijk voor (sport) fysiotherapie en manuele therapie. KBC Haaglanden is een praktijk waar goede begeleiding en persoonlijke aandacht voorop staan. Wij werken volgens het concept Evidence Based Practice waardoor u verzekerd bent van de best mogelijke zorg.

Lees meer

Maak direct een afspraak

Routeplanner