Shin Splint

NieuwsShin Splint

De CPC gelopen en nu last van pijnlijke schenen?

Mogelijk heeft u last van Shin splint, het Mediaal Tibiaal Stress Syndroom. Shin splint is een vervelende en pijnlijke blessure die wordt veroorzaakt door een overbelasting van het scheenbeen. Het is onduidelijk wat de beste behandeling ertegen is. Marinus Winters deed er onderzoek naar en ontwikkelde een scorelijst om de ernst van klachten en daarmee ook het effect van de behandelingen te kunnen meten. Totdat duidelijk wordt welke behandelwijze echt de beste is, wordt bij Shin splint aangeraden wat tot nu toe het best lijkt te werken: gebruik goede hardloopschoenen en compressiekousen en bouw de training, liefst onder begeleiding, heel geleidelijk weer op.

Laat in ieder geval een goede diagnose stellen door uw huisarts of fysiotherapeut!

Welkom bij KBC Haaglanden Fysiotherapie

Welkom in onze praktijk voor (sport) fysiotherapie en manuele therapie. KBC Haaglanden is een praktijk waar goede begeleiding en persoonlijke aandacht voorop staan. Wij werken volgens het concept Evidence Based Practice waardoor u verzekerd bent van de best mogelijke zorg.

Lees meer

Maak direct een afspraak

Soms is het erg druk in de praktijk en lukt het ons niet om de telefoon meteen te beantwoorden. Spreek dan even uw nummer in op onze voicemail, dan bellen we u zo snel mogelijk terug.

Routeplanner