Verrassend onderzoek

De wetenschappelijke belangstelling van KBC Haaglanden stopt niet bij fysiotherapie alleen. Eric Bakker is mede-auteur van onderstaand onderzoek met verrassende uitkomst. Het abstract leest u hier.

Tandpasta blijkt niet te helpen tegen tandplak.

Tandpasta helpt niet tegen tandplak. Dat concluderen onderzoekers van het Academisch Centrum voor Tandheelkunde (Acta) in Amsterdam. Uit het onderzoek blijkt dat er amper verschil is tussen poetsen mét of zonder tandpasta.  Wanneer het gebit wordt gepoetst met tandpasta, wordt gemiddeld 49 procent van de tandplak verwijderd. Zonder tandpasta is dit 50 procent. 

De onderzoekers van Acta hebben tien eerder gepubliceerde onderzoeken over het effect van tandenpoetsen naast elkaar gelegd en geanalyseerd. 'Tot nu toe werd gedacht dat tandpasta hét verschil maakte. Dat blijkt niet zo te zijn' aldus Kune Burgers van Tandarts.nl. Toch is het gebruik van tandpasta sterk aan te raden, stellen de onderzoekers. De fluoride in het witte goedje maakt het glazuur van de tanden sterker, waardoor het gaatjes voorkomt. 'Bovendien zorgt tandpasta voor een frisse adem'.

Welkom bij KBC Haaglanden Fysiotherapie

Welkom in onze praktijk voor (sport) fysiotherapie en manuele therapie. KBC Haaglanden is een praktijk waar goede begeleiding en persoonlijke aandacht voorop staan. Wij werken volgens het concept Evidence Based Practice waardoor u verzekerd bent van de best mogelijke zorg.

Lees meer

Maak direct een afspraak

Soms is het erg druk in de praktijk en lukt het ons niet om de telefoon meteen te beantwoorden. Spreek dan even uw nummer in op onze voicemail, dan bellen we u zo snel mogelijk terug.

Routeplanner